2013. augusztus 9., péntek

Szardínia - Strand, Chia

2013. július 4. 

A tegnapi nap végéből elfelejtettem azt elmesélni, hogy a délkeleti strandoknál nem volt parkolódíjszedés. Este bevásároltunk az Auchanban és otthon egy nagy tál túlérett fügét kaptunk a háziaktól. M. bement még Pulába cigarettát venni, de nam kapott - erről majd külön az összefoglalómban.

Ma kialusszuk magunkat és 9-kor kelünk, majd Pulába megyünk, sétálunk, nézelődünk, hűtőmágnest keresünk és elmegy az egész délelőtt.







 Az ebédünk kenyér, hideg dolgok és gyümölcs, majd elindulunk, egy újabb strandot felfedezni mára. 



A nagy Chia öblöt választjuk, ami csodálatos a védett, nagy dűnéivel, de iszonyatos szélvihar tombol. Próbálkozunk a sátrat felállítani, de nem marad meg egy pillanatra sem, árnyék nélkül pdig mi nem tudunk a tűző napon maradni. Így is vagy két órát vagyunk itt és főleg a vízben töltjük az időt, hogy ne égessen a nap, de a vastag krémezés ellenére is égünk rendesen. Azután ráununk erre a folytonos szélmalomharcra a széllel és inkább elmenekülünk innen, pedig nagyon szép strand. 







A dűnék el vannak kerítve, amit nagyon sajnálok, mert jó lenne felmászni rájuk és fentről az öblöt fotózni, de nem akarok szabályszegő feltűnősködő lenni. Később látom, hogy mások megteszik ezt, a dűnéket pózolnak a fotóikhoz. Egy fiatal párt el is kapnak a bicikllis rendőrök. 









Végül menekülőre fogjuk és szomorúan hagyjuk itt a szép öblöt, nekivágva egy szélcsendesebb öblöt keresni. Valamivel a Tuerredda után találunk is egy nagyon kis eldugott, aprócska öblöt, ahol hihetetlen színe van a víznek. Érdekes módon a víz sokkal hidegebb, mint eddig bárhol volt. 













18 óráig maradunk és hazaérve futni megyek (bicskával a kezemben - a kutyák ellen). Vacsorára a tegnap vett garélákat készítjük el és utána még sokáig a kertben ücsörgünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről