2013. május 23., csütörtök

Barcelona - Tengerpart és La Ribera

Csalódottan morogva járjuk körbe a parkot kívülről és a tengerpart felé igyekszünk. Már ki vagyunk purcanva, abban reménykedünk, hogy a parton valahol egy órácskára le tudunk dőlni a fűbe vagy homokba és élvezni fogjuk egyszerűen csak a tenger közelségét. 


Port Olimpic-hez lyukadunk ki, ahol eszméletlen embertömegek vannak. Valamit ünnepelnek, mert a mólon csomó kajasütő bódé van.






A hosszú, pálmás sétány, az őrtornyok, a bárok sora mind valamilyen emlékekekt hívnak bennem elő, egy helyről, ahol még sosem jártam. A Baywatch filmek kaliforniai partjait idézik bennem ezek a képek.
Befelhősödik és a szél is olyan hideg, kellemetlen, hogy eszünkbe nem jut már valahova kifeküdni, nem hogy a víz közelébe menni. Fáradtak vagyunk és lassan hazafelé vesszük az irányt. Nagy kerülőt kell tennük a parton, mert nem mehetünk egyszerűen csak toronyiránt haza, mert a parti rész és a mi utcánk között ott funak az Estació de Franca pályaudvarra beérkező vonatsínek.







Újból és újból mondogatjuk, hogy micsoda egy remek város ez a Barcelona, a sok csodás épületével, hangulatával és még tengerpartja is van!

Estacio de Franca, direkt a szállásunk ablakából
Egy fél órára az ágyra dobjuk magunkat és azonnal el is tudnánk aludni, de csak egy kis erőt akarunk gyüjteni, hogy továbbmehessünk a szállásunk mögötti kis rejtelmes utcácskákba. Ezt a környéket La Ribera negyednek hívják és még az óvárosi, gótikus részhez tartozik. Direkt a szállásunk mögötti kis tér oldalában áll a nagy Santa Maria del Mar templom. Hangulatos kis, szűk utcácskák vannak itt, mind telis tele tapas bárokkal, fagyizókkal, csecsebecseüzletekkel és pizzériákkal. Sok ember üldögél kint egy pohár borral a bárok előtt, és izzólámpák adnak nekik meleget, mert bizony hideg van (17 fok).












Keresünk egy bizonyos tapas bárt (tapas = különböző, kis adag előételek), ahol majd holnap Nicole-lal találkozunk. Nem akarunk majd holnap este bolyongani és keresgélni, de úgy tűnik a megbeszélt helyen már nincs meg az a bár.
Már nagyon fáj a derekam a sok egyenes menéstől, alig bírok egy lépést is tenni. Veszünk egy pizzát és hazavisszük, a szobában esszük meg és hamarosan úgy alszunk, mint akit elkábítottak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről